Trustpilot
Ring til os nu: +37066834999

Alle blogs

Blogs
09 Jun 2024

Elektriske komfurer er nødvendige til saunaen

Elektriske saunaovne er det perfekte valg ikke kun til saunaer selv, men også til huse og gårde. De er praktiske, nemme at installere og kræver ikke særlig ventilation. En vigtig fordel er, at de sparer energi og er miljøvenlige.

Sauna elektriske komfurer er meget forskellige. Så du skal vælge i henhold til parametrene for din sauna, selvfølgelig, og personlige forventninger.

Valg af el-komfur 

Når du vælger elektriske komfurer, er det nødvendigt at være så meget opmærksom som muligt på deres parametre. Sørg også for at være interesseret i innovation. Ofte vil moderne komfurer, som alt andet saunaudstyr, være dyrere, men fordelen er, at deres muligheder er meget større, så du samtidig bliver glad og får en bedre badeoplevelse.

● Saunaens størrelse. Brændeovnen skal være kraftig nok til at opvarme din sauna. Køb aldrig en ovn med lav effekt. Du vil helt sikkert fortryde det. Det er allerede bedre at købe en mere kraftfuld, som ser ud til at have en "strømreserve".

● Ønsket temperatur. Nogle ovne kan nå højere temperaturer end andre. Igen, selvom det ser ud til at nå meget høje temperaturer, er det bedre også at have en reserve.

● Funktioner. Nogle ovne har yderligere funktioner såsom en integreret dampgenerator eller en fjernbetjening. Mere innovative brændeovne er dyrere, men de kan sikre, at brugen af ​​brændeovnen bliver enklere, mere bekvem og samtidig med flere muligheder.

● Pris. Priserne på elektriske saunaovne kan variere fra flere hundrede til flere tusinde euro. Du kan spare ved at følge kampagner.


Du kan finde elektriske komfurer her.

Brug af el-komfur

Det er meget nemt at bruge elektriske ovne. De arbejder for sig selv. Nøglen er minimal vedligeholdelse, der sikrer, at din brændeovn fungerer perfekt.

● Læs ovnens betjeningsvejledning, inden den tages i brug første gang. Heri præsenterer producenten i detaljer de vigtigste typer brug af ovnen, muligheder og andre parametre, som du bør kende.

● Sørg for, at ovnen er tilsluttet den korrekte stikkontakt. Sørg for, at de elektriske ledninger i saunaen er af god kvalitet.

● Hæld ikke vand på varme sten. Du bør under ingen omstændigheder gøre dette, når el-komfuret er i nærheden.

● Rengør ovnen og stenene regelmæssigt. Hverken udstyr eller sten er krævende. For at bevare funktionaliteten skal du dog rengøre den regelmæssigt. Almindeligt vand er også perfekt til dette. Det er selvfølgelig muligt at købe kemi tilpasset til dette formål.

● Brug ikke ovnen, hvis den er beskadiget. Mange defekter kan rettes, så kig efter en handyman, ikke en ny brændeovn.

Bemærkelsesværdige modeller

Vi vil diskutere flere modeller af elektriske komfurer, der virkelig er opmærksomhedsværdige og anerkendt af kunderne som en af ​​de bedste.ELEKTRISK BADESOVN NARVI NS 


Elektrisk saunaovn - Tulikivi Huurre. Kombinationen af ​​farver og design er perfekt til både mørke og lyse saunainteriører. Den store mængde sten afgiver en lang, fugtig og blid varme. Beskyttelsesafstande gør, at brændeovnen kan installeres i senge, og dermed udvides installationsmulighederne i saunarummet.

Elektrisk saunavarmer HELO HIMALAYA BWT ELITE GRATIS. Den nye saunaovn gemmer på en vandtank med den geniale BWT-teknologi, som befugter saunakabinen, mens brændeovnen varmer saunaen op. Når du kommer på solsengene, er luften derfor allerede behageligt fugtig, og du mærker rig varme på din hud.

Elektrisk saunaovn MONDEX KYMI M. Det er en væghængt ovn med klare linjer. Den stilfulde perforerede stålskal og 30 kg sten giver enhver saunabruger mulighed for at bade på en række forskellige måder fra tæer til loft.

En pålidelig el-komfur kan forbedre din saunaoplevelse markant. Spar ikke til hende. Både i valg af tid og ved køb af penge. Et godt komfur holder meget længe, ​​så det kan betale sig fuldt ud.

Blogs
21 May 2024

Tilbehør til saunaer: hvad har du brug for?

Vil du have mest muligt ud af saunaen og kun føle de bedste oplevelser, mens du er i den? Så skal du være opmærksom på detaljerne. Selvfølgelig er en korrekt udstyret sauna essensen, men hvis små detaljer er koordineret i den, kan du bruge saunaen maksimalt

Tilbehør til saunaer er ikke kun beregnet til skønhed, men også til at forbedre funktionaliteten. Hvad har din sauna ellers brug for?

Sauna sten

Saunastenene lægges på komfuret og varmes op. De genererer damp, når der hældes vand på dem. Der findes forskellige typer saunasten: granit, skifer og basalt. Det er rigtigt, at stenene ikke kun er beregnet til at give badeprocessen mere funktionalitet, men også tiltrækningskraft. Selvom stenene ikke bliver brugt meget under "tilberedningen" af damp, vil det pynte saunaen - rigtig meget. For mange er det en af ​​saunaens vigtigste udsmykninger, som synes at give mening til de ritualer, der udføres her.

Skåle

SAWO SAUNA LADLE 68M, CEDERTRÆSkåle bruges til at hælde vand på saunastenene og skabe damp. Skåle er ofte lavet af træ eller plastik. Det kan være en god gave til et bad. Vælg graverede øser eller få almindelige og graver dem med ord, der kun vil være meningsfulde for modtageren.

Helvedesild

Vatpinde bruges til at slå og massere kroppen i saunaen. De er ofte lavet af birkegrene eller eukalyptusblade. Igen er dette ikke kun en funktionel, endda nødvendig egenskab ved saunaen, men også en smagfuld dekoration. Nogle køber helvedesild ikke kun til at piske, men også til at hænge på væggen. Du kan blødgøre helvedesilden i æteriske olier, som vil udsende en behagelig aroma fra varmen.

Sauna hatte

Saunahatte bæres på hovedet for at beskytte håret og hovedbunden mod varmen. Dette er en af ​​de vigtigste egenskaber under badning. Nogle bærer det kun for skønheds skyld, men den langt vigtigere fordel er beskyttelse. De er ofte lavet af uld eller filt.

Sauna termometre

Saunatermometre bruges til at måle temperaturen i saunaen. Det er vigtigt at sikre sig, at temperaturen i saunaen er sikker. Vælg dem, der ikke kun viser intensiteten af ​​varmen, men også dekorerer miljøet. Selv flere termometre kan kombineres, når du skaber indretning.

Timeglas

Timeglas bruges til at holde styr på tiden i saunaen. Mest almindeligt brugt er 15 eller 30 minutter. Det er kendt, at tiden kan måles med mange forskellige enheder. Dette kan få en til at undre sig over, hvorfor en så gammel beregningsmetode er valgt. Netop fordi det er arkaisk. Og hvor er den mest smagfulde præsentation af uret. Med det bliver miljøet meget mere magisk. Igen kan dette være en god gave til enSAND TIMER TIL SAUNA - SAUFLEX SORT badende.

Sauna belysning

Saunabelysning bruges til at skabe stemningen i rummet. Det er vigtigt at vælge en belysning, der hverken er for lys eller for mørk. Neutralitet, enkelhed og hygge søges normalt i saunaen. Det er skabt af korrekt udvalgt, ikke for lys og aggressiv belysning.

Sauna handsker

Vi tilbyder specielle saunahandsker til at beskytte dine hænder. De er lavet af filt, som sidder fint mod huden. Det varmer dem ikke kun, men fugter dem også.

Skænkebaljer

Spabade og kar er lavet af naturlige materialer, der pynter og giver komfort og samtidig giver mulighed for at køle af efter varm damp ved at hælde køligere vand på dig selv. En sådan kontrast er meget nyttig for den menneskelige krop, den styrker immunsystemet.

Tilbehør til saunaer kan købes til dig selv eller som gave. Som en gave er det det perfekte tegn til en elsket, at de er velkendte. Det meste af tiden er der ingen bedre gave til en saunaentusiast end en, der er relateret til saunaen. Og tro mig – saunaen tiltrækker dig, og du giver normalt ikke slip.

Blogs
31 Aug 2021

Saunainstallation - hos os bliver det nemmere

Saunainstallation - hos os bliver installationsprocessen af ​​din drømmesauna meget mere ubesværet og lettere

Saunaen blev en integreret del af livet for mange litauere. Folk begyndte oftere og oftere at installere saunaer i deres huse og hjem. I disse dage er saunaen ikke kun en måde at underholdning på, men også en effektiv måde at fremme sundheden på. Men at installere en sauna er ikke en særlig nem opgave. Hvis du planlægger at installere en sauna og ikke har erfaring, finder du nedenfor nogle nyttige råd, der skal hjælpe dig med at vurdere omkostningerne ved saunainstallation.

Hvor meget koster det at installere en sauna?

Det er nok det første spørgsmål, der opstår, når en kunde begynder at planlægge at bygge saunaen. Hver sauna er bestemt forskellig, ligesom fremtidige brugeres behov. Størrelsen af ​​saunaen kan synes at være den største faktor, der bestemmer prisen på saunaen. Det er dog ikke den eneste faktor, som prisen på installationen kan afhænge af. Prisen på en sauna af samme størrelse kan variere meget, og dette vil primært være påvirket af de mange forskellige muligheder, der anvendes. For at estimere de foreløbige omkostninger til din sauna, skal du først lave en liste over dine præferencer, og så bliver det lettere at beregne omkostningerne.

Indendørs interiør

Vi anbefaler at vælge højkvalitets og slidstærkt træ til boligindretning, da det vil sikre saunaens lang levetid. Hvis du ønsker, at sidebeklædningen og bænkene, der bruges til saunaens indre, skal forblive i fremragende stand så længe som muligt, skal du vælge førsteklasses træ. Træsaunaer i topkvalitet vil naturligvis koste meget mere, men det er værd at investere mere for at kunne nyde længere levetid på din sauna.

Sauna ventilationssystem

Korrekt ventilationssystem er et must i enhver sauna. Udvalget af saunaventilatorer på markedet er meget bredt, så du finder nemt den mulighed, der passer til dine behov. I produktsortimentet fra vores virksomhed finder du forskellige modeller af ventilatorer, ventilationsrør, kanaler, diffusorer og efterbehandlingsgitre. Derfor, hvis du ønsker at sole dig sikkert, skal saunaens ventilationssystem fungere upåklageligt. Luften, der bevæger sig ind og ud af saunaen, skal ændres mindst 10 gange i timen. Godt ventileret sauna vil sikre en god luftkvalitet indeni og en behagelig baskeproces.

Sauna komfur

Sandsynligvis ved alle, at det vigtigste element i saunaen er en saunavarmer. Både brændeovne og el-ovne kan bruges i saunaen. Da begge typer brændeovne har deres egne fordele, vil det være klogt at vurdere dit budget og dine specifikke forventninger, før du beslutter dig for, hvilken saunaovn du skal vælge.

Tøv ikke med at kontakte os, hvis det er svært for dig at vælge det rigtige saunaudstyr. Vi vurderer dine behov og udarbejder det mest optimale tilbud.

Blogs
31 Aug 2021

Saunaventilation: dens betydning og funktionsprincip

En saunavarmer og saunaventilation er to hovedkomponenter i saunaen, så det er de første ting, du skal finde ud af, hvis du planlægger at installere din egen sauna. Begge er nødvendige for installationen af ​​en kvalitetssauna. Hvis du allerede har valgt en saunaovn, skal du sørge for, at din sauna er godt ventileret. Der er få vigtige ting at vide om installation af en godt ventileret sauna.

Fordele ved saunaventilation

Først og fremmest er det meget vigtigt at forstå, at hvis saunarummet ikke er ventileret eller ikke godt ventileret, er det ikke kun ubehageligt, men også farligt for dit helbred. I mangel af ilt vil der opstå svimmelhed. Derfor skal du sørge for, at din ventilation er korrekt installeret. Dette er bestemt ikke den mindste grund til at have en godt ventileret sauna.

Når saunaen ikke er i brug, vil en velinstalleret ventilation desuden være med til at sikre, at den tilføres frisk luft og forbliver tør. Når saunaen er opvarmet (uanset om der bruges brændeovn eller elektrisk saunaovn), er et ordentligt ventilationssystem med til at forsyne saunaovnen med den nødvendige ilt til en god brændefyring (hvis der bruges brændeovn) og konvektion (hvis saunaen har el-komfur).

På samme måde hjælper velinstalleret ventilation ved at tilføre ilt i forbindelse med solbadning med at fjerne sved fra luften, hvilket sikrer let åndedræt. Når basningen er overstået, hjælper det desuden med at fjerne fugt og tørre træet hurtigere og mere effektivt. Det er således indlysende, at saunaventilation er nødvendig for enhver sauna.

Drift af saunaventilation

Varm luft går op, da den er lettere end kold luft, så når temperaturen bliver meget høj, er der også meget større forskel i luftvægten og så begynder luftstrømmen at bevæge sig kraftigere (luftbevægelse inde i saunaen, til saunaen) og fra saunaen).

Luften cirkulerer i en cirkel inde i saunaen. Først stiger luften fra saunaovnen, derefter afgiver den varme, begynder at dale ned på den anden side af saunaen, vender tilbage til saunavarmeren og varmer op igen. Luften, der bevæger sig ind og ud af saunaen, skal ændres mindst 10 gange i timen. Det er derfor vigtigt at sikre, at lufttilførslen og ventilationsåbningerne er installeret på forskellige sider af saunaen. I sådanne tilfælde sørger man normalt for, at frisk luft kommer ind i rummet gennem en udluftning over ovnen placeret ca. 10 cm fra loftet, så den afkølede luft trækkes ud af saunarummet på den modsatte side af saunaen, hvor ventilationsåbningerne er placeret. monteret på gulvet. Dette er med til at sikre en effektiv og jævn ventilation af saunarummet.

Hvis du har spørgsmål om saunaventilation og undrer dig over, hvad du skal vælge for at sikre, at din sauna er godt ventileret, foreslår vi, at du kontakter os, så hjælper vi dig med at træffe det rigtige valg.

Blogs
31 Aug 2021

Valg af lys til din sauna - hvordan vælger du rigtigt

Med ordentlig belysning vil du kunne skabe en mere hyggelig og beroligende atmosfære og samtidig sikre større sikkerhed. I dag er der utallige muligheder for at oplyse saunaen, så det kan være svært at træffe beslutninger. Her er nogle tips til, hvordan du gør processen med at vælge et design til din saunabelysning klogere.

Hvilken belysning skal man vælge?

Hvad anses for at være et bedre valg til saunabelysning: atmosfærisk eller mere stærkt oplyst? I dette tilfælde vil du være dommeren, da det hele afhænger af dine præferencer. Selvom det altid kan være værd at lytte til råd, skal den endelige beslutning være din, da det vil være dit hellige sted, og kun du ved, hvilken lysstyrke af belysning der passer bedst til dine behov.

Der er dog nogle grundlæggende regler, der hjælper dig med at bestemme, hvor meget lys der kan være nødvendigt til din sauna. Belysning er et vigtigt element, der kan påvirke stemningen, dog kommer sikkerheden først, så det er altid nødvendigt at overholde de fastsatte krav til en vis mængde lys. Desuden kan behovet og mængden af ​​lys direkte afhænge af de personer, der bader i saunaen - det er måske ikke kun et spørgsmål om smag. For eksempel har en 60-årig brug for dobbelt så meget lys for at se så godt som en 20-årig. Sandsynligvis vil den mest bekvemme løsning i dette tilfælde være at installere en lysdæmper. På denne måde vil enhver person, der soler sig i saunaen, have mulighed for at justere lysstyrken i forhold til deres behov.

Indvendig belysning er en sidste touch til designet af saunaen

Indretningen af ​​lys i saunaen er en meget vigtig faktor, der bestemmer atmosfæren i saunaen. Den grundlæggende regel er at oplyse saunaen, ikke de mennesker, der soler sig. Lys i saunaen kan bringes på mange måder. Derfor er det nyttigt at overveje, om du føler dig bedre tilpas, når lyset kommer fra loftet eller fra under bænkene? Eller foretrækker du måske en kombination af disse to løsninger? Ville spotlyset eller indirekte jævnt fordelte armaturer passe bedst til dine behov?

Der kan være steder i saunaen, der kun er værd at belyse af hensyn til sikkerheden og bekvemmeligheden. Sådanne steder er trapper, bænke, vandtanke, målemålere osv. Valget af belysning er også påvirket af farverne cohen til interiøret. Hvis de samme armaturer f.eks. installeres i en lys eller mørk sauna, kan hvidt lys føles for lyst, og mørkere lys kan virke for svagt.

LED-lys eller fiberoptiske lys?

Sikkerhedskrav skal tages i betragtning, når du designer din saunabelysning. I disse dage er de mest populære belysningsteknologier LED og fiberoptiske lys samt deres forskellige kombinationer. Belysningselementer skal vælges grundigt og omhyggeligt, så de valgte lys svarer til saunaens elektriske installation.

Fiberoptisk belysning kan designes uden begrænsninger for stedet, da der ikke er strøm i selve de optiske fibre. Samtidig er installationen af ​​LED-belysning begrænset, især da der er steder, hvor LED-armaturer slet ikke må installeres, for eksempel omkring en saunaovn. LED-armaturer skal være mindst 50 cm væk fra saunaovnen i begge retninger. Brændeovnsbelysning kan kun designes med fiberoptiske lys.

Ved at installere belysningen korrekt i din sauna, vil du sikre større sikkerhedsstandarder, øge saunaens funktionalitet, skabe et mere behageligt miljø, som vil hjælpe dig med at nyde de fornøjelser, saunaen giver.

Blogs
31 Aug 2021

Brændefyrede saunaovne: et traditionelt valg

Det har været kendt, at sauna blev brugt af mennesker i flere tusinde år, og dens positive virkninger på menneskers sundhed er utvivlsomt. Historiske kilder viser, at folk kunne have brugt saunaen selv i meget tidligere tider end 7000 år f.Kr. Denne ekstremt populære måde at tilbringe fritid på er dybt forankret i kulturen i mange lande.

Mens mange forbrugere i moderne tid vælger løsninger baseret på moderne teknologi til saunainstallation, er der stadig ingen, der kan erstatte en brændefyret saunaovn. Sådan et komfur minder jo nok mest om og bringer stemningen frem i de gamle bade. Og det er ikke kun på grund af selve varmen, men også på grund af knitren fra brænde, den glødende ild, den særlige lugt af brændende træ, som giver os mulighed for at nyde et så unikt og gammelt sauna-lignende miljø. Varmen fra den brændefyrede saunaovn er meget blød og behagelig, virker beroligende og er med til at skabe en unik saunastemning.

Fordele ved en brændefyret saunaovn

For at hjælpe dig med at bestemme, vil vi gerne præsentere dig for nogle af de mange fordele, brændefyrede saunaovne giver.

Ingen elektricitet påkrævet

Først og fremmest kræver de brændefyrede saunaovne ingen strøm. Af denne grund gør det installationsprocessen meget nemmere, da du kan vælge næsten ethvert sted, du ønsker at installere din brændefyrede saunaovn – også hvor der ikke er strøm. Derudover vil ovnen heller ikke kræve varmeelementer, der ellers kunne slides og i sidste ende skulle udskiftes. Og selvom træ måske ikke er den billigste løsning, behøver du ved at vælge en brændefyret saunaovn ikke betale forhøjede elregninger, og saunaen vil fortsætte med at fungere uafbrudt, selvom strømmen går tabt.

Betydelige sundhedsmæssige fordele

I en traditionel sauna, som fx en med brændefyret saunaovn, er den fremherskende temperatur meget højere, og luftfugtighedsniveauet er meget lavere (knap 30%) sammenlignet med dampbade, hvor luftfugtigheden er 100%. Derudover forbedres blodcirkulationen betydeligt i en sådan sauna, og på samme måde reduceres spændinger og stress i højere grad. Kroppen og huden renses effektivt, mens de sveder gennem åbne hudporer under solbadning. Dette hjælper kroppen med at komme sig på en meget hurtigere måde. Forskellige typer saunaer har dog forskellige specifikke fordele, så valget er op til dig.

Skaber god atmosfære for kommunikation og afslapning

Et traditionelt og nostalgisk miljø kan nemt opnås, især når en brændefyret saunaovn bruges til at opvarme saunaen. Hvis du foretrækker at sole dig i saunaen med en større gruppe mennesker, eller hvis det er en integreret del af forskellige festligheder eller sammenkomster af familie og venner, kan brugen af ​​en brændefyret saunaovn være et perfekt valg for dig. Sprængningen af ​​brændende brænde, den beroligende ildsflamme og de umiskendeligt behagelige dufte skaber tilsammen en særlig atmosfære, der afslapper, fortryller og er perfekt til den tid, vi tilbringer socialt samvær med familie og venner.

Blogs
31 Aug 2021

Forskellige træsorter bruges til at bygge sauna

I Litauen er det vigtigste byggemateriale, der bruges til konstruktion og installation af saunaer, træ. Træsaunaens præference skyldes dets økologiske og miljøvenlige løsninger. Saunaerne er bygget af specielle træsorter frem for de tilvejebragte høje temperaturer og høje luftfugtighedsniveauer. Dette sikrer en længere levetid for saunaen og øger glæden ved at sole sig i saunaen.

Træsorter brugt til konstruktion af saunaen

Træsaunaer er generelt konstrueret af rammer eller træstammer.

• Indramme saunaer. Når du bygger en rammesauna, kan du vælge forskellige træsorter til rammen, både løv- og nåletræer. Det er dog vigtigt at vide, at birketræet ikke anbefales at vælge til opførelse af en rammesauna. Levetiden for birketræ er relativt kort på grund af dets hurtigere rådnende tid, så normalt anbefales det ikke at bruge det til at bygge saunaer. Derfor er det nødvendigt at installere efterbehandling i rammesaunaer, da bjælker, varmeisoleringsmaterialer og sideplader bruges til at bygge en rammesauna.

• Bjælkehytte sauna. Til konstruktion af en bjælke sauna er fyrretræ den mest brugte bjælketype, men mange forbrugere foretrækker også at bruge grantræ. Ud over brugen af ​​naturlige tømmerstammer kan fræsede eller drejede tømmerstokke også bruges til at bygge en bjælkesauna (i nogle tilfælde anvendes også limede tømmerstokke). Efterbehandling foretrækkes normalt og installeres inde i en bjælkesauna (selvom nogle brugere vælger at fravælge), men efterbehandling anvendes normalt ikke til det ydre.

Træpræference til saunaens indre

Lind, asp eller sort elletræ er mest brugt til badebede og vægge installeret inde i saunaen. Selvom priserne på disse træsorter på markedet er ret ens, er de som i mange andre tilfælde primært bestemt af træets kvalitet. For eksempel er førsteklasses lindetræ meget dyrere end sort elletræ.

• Lindepaneler. Det anses for at være et af de mest populære og bedste valg til saunakonstruktion. Linden træbeklædning er tjærefri, har en behagelig lugt og har en lav ledende varme. Lindetræ er desuden modstandsdygtig over for fugt - træet bliver ikke mørkere i længere tid sammenlignet med andre træsorter, der bruges til paneler i saunabyggeri. Dette træ er perfekt til saunaer med præference for høje temperaturer og høj luftfugtighed, såsom dampbade.

• Cederbeklædning. Det har en lav varmeledningsevne (mindre end gran eller asp). Men da cedertræ ikke er udbredt, er savet træ af cederfyr mere tilgængeligt på markedet.

• Fyrrebeklædning. Denne type sidespor er billig, men fyrretræ er ikke egnet til konstruktion af dampbade, da dette træ bliver ekstremt varmt. Hvis du kan lide fyrretræ, kan du derfor bruge fyrretræsbeklædning til gangen eller andre saunarum, hvor varmen ikke når høje niveauer.

• Asp paneler. Panelbrædder lavet af dette træ er modstandsdygtige over for rådneprocesser og ligner til dels de allerede nævnte lindetræ beklædningsbrædder til saunaer, så begge dele kan faktisk være en af ​​de lettilgængelige muligheder.

Desuden er det værd at nævne træ fra Afrika og Canada brugt til konstruktion af saunaer, som også tilbydes og er tilgængeligt på det litauiske marked og kan vælges til konstruktion og installation af saunaer:

• Træ fra Afrika: abachi-træ er porøst og bliver heller ikke varmt med det samme, men prisen er højere, hvis man sammenligner med prisen på træbrædder fra liggestole af lindetræ.

• Træ fra Canada: Hvis den høje pris ikke er skræmmende, kan canadisk rød cedertræ være et perfekt valg. Den har særligt gode varmeegenskaber, et meget smukt æstetisk udseende og afgiver en fantastisk duft. Rød cedertræ er perfekt både til montering af saunasenge og hele interiøret.

Det træ du beslutter dig for at vælge til din sauna afhænger helt af hvilken type sauna du installerer, dit budget og de planlagte indretningsløsninger.

Blogs
07 May 2019

Saunahatte

Mange af os kender godt til sundheds- og velværefordelene ved en sauna, men det er nok ikke alle, der ved, hvorfor det er nødvendigt at have en saunahat på, mens man soler sig.

Hvorfor er det nødvendigt at bære en speciel saunahat?

Det vigtigste formål med en saunahat er at give beskyttelse til dit hoved og hår mod høje temperaturer under solingsprocessen i saunaen. Forskellen på at sole sig i saunaen med og uden hat er enorm.

Der er en betydelig høj temperatur i saunaen, hvilket påvirker hovedet mest under soling. Varm damp og den fremherskende varme i saunaen stiger hurtigere op, så hovedet opvarmes meget hurtigere end resten af ​​kroppen – især hvis en person sidder eller står i saunaen.

Vores hoved er det mest følsomme over for saunaens varme, så det anses for at være ret farligt at sole sig i saunaen uden saunahat. Eksponering for varme kan forårsage en pludselig stigning i blodtrykket, svimmelhed, døsighed og svaghed, det kan også forårsage åndedrætsproblemer, alvorlig tørhed og knækket hår og åbning og endda bristning af kapillærer på kraniets hud.

Alle disse negative effekter kan markant forværre oplevelsen af ​​at sole sig i saunaen. Men hvis dit hoved er dækket af en saunahue af uldfilt, vil det være beskyttet, og du vil kunne nyde saunaens helbredende virkning i længere tid. Derfor er det meget vigtigt at forstå, at en saunahat ikke kun er et smukt tilbehør, men også et nødvendigt slid, som beskytter vores helbred og sætter os i stand til at slappe af og nyde saunaens fornøjelser.

Hvilke materialer anses for at være de bedste til saunahatte?

Hvad er den bedste mulighed? Helt sikkert uldfilthatte! Fåreuld har fremragende termoregulerende egenskaber, derfor er de fleste saunahuer lavet af 100% ren uld. En filthat er en vidunderlig isolator mod både kulde og varme, hvilket betyder, at luften under sådan en hat (omkring hovedet på den, der bærer den) forbliver på samme temperatur.

Hvis du bærer en hat lavet af filtuld eller bare uld, mens du soler dig, beskytter den håret mod varme, hjælper med at opretholde den optimale temperatur i hovedområdet og giver dig mulighed for at opholde dig i saunaen i længere tid uden skader. helbredseffekter og uden at føle ubehag.

Hvordan plejer man en saunahat korrekt?

Plejevejledningen til saunahatte er ikke kompliceret. Det vigtigste er at vide, hvordan man plejer uld. For at vaske det ordentligt, brug et mildt rengøringsmiddel eller sæbe, der er egnet til uld. De bedste resultater opnås, hvis saunahatte vaskes med hænderne eller i en vaskemaskine, der indstiller uldstofvasketilstanden.

Hvis der er ekstra tilbehør knyttet til saunahatten, ville det være bedst, hvis du kunne fjerne dem inden vask. Når du er færdig med at vaske hatten, skal du sørge for at forme den for at genskabe dens oprindelige form. Hvis du vælger at vaske din saunahat i hånden, så skyl den godt med vand af samme temperatur. Men hvis din saunahue trænger til særlig pleje, skal dette skrives på hatetiketten – ellers bliver det meget nemt at holde dem rene.

For at opsummere

Bare køb en saunahue, og du vil se, hvordan den straks bliver en integreret del af en sikker baskeproces i saunaen. Det vil ikke kun hjælpe dig med at føle den sande fornøjelse ved at varme op i saunaen, men vil også beskytte dit helbred og få dig til at føle dig meget mere komfortabel.

Blogs
07 May 2019

Saunatilbehør - tips til hvad du skal vælge

Ved at vælge kvalitetssaunatilbehør sikrer du, at opvarmning i saunaen giver dig ægte nydelse og samtidig får dig til at føle dig tryg og godt tilpas. Så hvis du leder efter løsninger vedrørende dette emne, vil oplysningerne nedenfor hjælpe dig med at beslutte, hvad der er det vigtigste saunatilbehør, du bør overveje at købe.

Sauna hat udvalg

At bære en saunahat er en integreret del af hele baskeprocessen. En saunahue er ikke bare et meget stilfuldt eller smukt tilbehør. Det giver dig på alle måder den nødvendige beskyttelse. Da varmen i saunaen højst påvirker menneskekroppen og hovedet, skal den beskyttes.

Mens du soler dig, er en saunahue med til at holde den optimale temperatur i hovedområdet og forhindrer den i at blive overophedet, så den gør det muligt at opholde sig i saunaen i længere tid uden at risikere dit helbred. Hatte lavet af materialer som uldfilt og hør/bomuld anses for at være de to bedste muligheder at vælge. Hatte lavet af disse materialer vil få dig til at føle dig godt tilpas og give fremragende isolering.

Badehåndklæder og sædebetræk

To andre ting for at sikre en bedre oplevelse, mens du soler dig i saunaen, er badehåndklæder og sædebetræk. Disse to saunatilbehør udfører tre hovedfunktioner. Først og fremmest vil du ved at bruge dem opretholde den nødvendige hygiejne i saunaen. Desuden vil de også beskytte saunaoverfladen mod kropsvæsker, der frigives under solbadning, og det kan på samme måde beskytte huden mod de forbrændinger, der kan forårsages af saunasengenes varme overflade. Derudover er materialerne de er lavet af bløde og behagelige, hvilket helt sikkert vil hjælpe dig til at slappe af i fred.

Badehåndklæder er normalt lavet af materialer som bomuld og hør, som absorberer fugt godt, isolerer og er meget bløde og behagelige. For at øge din komfort kan du også vælge et sædebetræk, der er lavet af uld. Hvis du kan lide at ligge ned, mens du soler dig i saunaen, vil du også finde en pude og en nakkestøtte endnu mere behagelig.

Aromaterapi i sauna

At sole sig i saunaen har mange fordele for vores sundhed og velvære. Desuden kan fordelene ved at varme op i en sauna endda blive yderligere forbedret ved hjælp af aromaterapi, som vil øge fornøjelsen ved at sole sig og også lette afslapning.

De gavnlige og helbredende egenskaber ved aromaterapi er blevet anerkendt over hele verden i tusinder af år. Resultaterne af mange undersøgelser har vist, at fordampning af æteriske olier kan reducere stress og depression, naturligt lindre den oplevede fysiske smerte og forbedre søvnkvaliteten. Derfor kan brug af æteriske olier og duftende essenser under det varme bad forbedre dit generelle helbred og velvære.

Dette er bestemt ikke det eneste saunatilbehør, der kan overvejes at blive brugt i en opvarmet sauna. Badebirkes, saunabørster, saunaspande og -skeer og andre saunaprodukter kan også hjælpe dig med at berige din badeoplevelse og opmuntre dig til at nyde saunaen endnu mere.

Blogs
07 May 2019

Saunasten - alt hvad du behøver at vide om dem

Det er uundgåeligt at installere saunaen og vælge den rigtige saunaovn, men der er stadig et par ting tilbage at implementere, så du fuldt ud kan nyde saunaens virkelige fornøjelser. En af de ting, man skal overveje, er bestemt relateret til det rigtige valg af saunasten. Da saunasten kan have en direkte indflydelse på selve saunaens effektivitet, er det meget vigtigt at vide, hvordan man skelner mellem de passende saunasten, hvordan man arrangerer og ændrer dem.

Forskellige typer saunasten

Ved du, hvad du skal kigge efter i første omgang, når du skal vælge saunasten til din saunaovn? Der er få vigtige ting at overveje. Saunasten skal have en rigtig god varmelagrings- og varmeoverførselsegenskaber. Ligeledes må stenene ikke revne af vand og varme. Heldigvis tilbydes forbrugerne et meget bredt udvalg af saunasten med ovennævnte egenskaber, da markedet for saunaprodukter er meget tilgængeligt i disse dage.

● Talkumklorit eller på anden måde kendt som en fedtsten. Denne sten er meget brugt til saunaovne, da den anses for at være et af de mest passende valg til saunasten. Fedtsten har en høj densitet, er tung og har en heterogen struktur, dette gør den i stand til at lagre meget varme, leder den perfekt og afgiver den akkumulerede varme i meget lang tid. Ligeledes stimulerer talkumkloritstenen en blid damp.

● Vulkanit. Dette er et andet populært valg af sten, der bruges til saunavarmere. Vulcanite er meget slidstærkt, langtidsholdbart og har særligt gode varmelagrings- og overførselsegenskaber. Derudover er prisen på denne saunasten betydeligt overkommelig.

● Gabbro Diabase. Det er en meget hård sten med høj tæthed med en solid struktur, den opvarmes jævnt, den akkumulerer og afgiver den akkumulerede varme meget godt, har en lang levetid, og hvad der er vigtigst, afgiver ingen stoffer under opvarmningsprocessen .

● Jadeit. Det er en af ​​de smukkeste sten, som blandt andet er meget dyr. Denne grønlige sten skaber en let, blid og gradvist stigende damp. Det er i stand til at holde på varmen i lang tid, smuldrer ikke og revner ikke. En anden vigtig egenskab ved denne sten er, at den ioniserer luften.

● Hvid kvartsit. På grund af sin modstandsdygtighed over for meget pludselige og store temperaturændringer er denne sten perfekt til saunaovne. Det har en meget høj densitet og har lav varmeledningsevne. Desuden skabes der skånsom damp i saunaen ved hjælp af hvid kvartsit. Blandt de andre egenskaber hjælper denne sten også med at rense åndedrætsorganerne og mætter dem med ilt.

● Hindbærkvartsit. Denne saunasten har en egenskab ved at varme op meget hurtigt, er også meget modstandsdygtig over for høje temperaturer og deres ændringer, så den smuldrer ikke og har en lang levetid. På samme måde som hvid kvartsit, allerede nævnt ovenfor, skaber hindbærkvartsit en meget let og blid damp.

Udnyttelse af saunastenene

Det er vigtigt at være opmærksom på udnyttelsen af ​​sten til saunaovne, når du skal vælge de saunasten, der passer bedst til din sauna og opfylder dine behov. Husk altid, at det er afgørende at overveje mere end blot typerne af saunasten. Ikke mindre vigtige er aspekterne af størrelse, mængde, form og layoutet af stenene.

● Saunastenenes størrelse. Jo større stenene i saunaen er, jo længere tid tager det at varme op. Dit valg bør udformes efter typen af ​​brændeovn, der bruges i din sauna. Hvis der anvendes et metalovn, er det tilrådeligt at vælge større saunasten, og hvis der anvendes en elektrisk brændeovn, vil mindre saunasten blive betragtet som et bedre valg.

● Mængden af ​​sten. Mængden af ​​saunasten er direkte korreleret til temperaturen på den saunaovn, der er valgt til saunaen. Hvis temperaturen til saunaen vælges ved lavere niveauer, bør mængden af ​​sten være højere, men hvis temperaturen vælges på højere niveauer, kan mængden af ​​sten, der bruges i brændeovnen, være lavere.

● Komfurstensarrangement. Stenene i ovnen skal arrangeres efter deres størrelse. De største sten skal placeres først og de mindre ovenpå. Det er vigtigt at efterlade mellemrum mellem stenene og dermed sikre en optimal luftcirkulation.

● Opsyn med saunastenene. Da saunastenene jævnligt udsættes for høj varme og luftfugtighed, anbefales det at genvælge stenene hvert halvandet år. Under genmonteringen skal saunaens sten, der er smuldret, blevet porøse, er brændt eller revnet med tiden, fjernes og erstattes med nye.

Disse tips skal hjælpe dig med at vælge de saunasten, der passer bedst til dine ekstraordinære behov i henhold til den valgte saunaovn. Valget af sten giver dig den foretrukne damptype og giver dig mulighed for at nyde saunaens fornøjelser.

Blogs
07 May 2019

Elektriske saunaovne: Sådan vælger du den rigtige varmeovn

Hvis du i øjeblikket er fordybet i søgen efter en højtydende og langtidsholdbar elektrisk saunaovn, og hvis du er en sand elsker af saunaer, kan du være sikker på, at udvalget af producenter og modeller af saunaovne er stort. Selvom det er fantastisk, at der er et så stort udvalg af elektriske varmeovne på markedet, har mange af jer måske en række spørgsmål om, hvordan man vælger den bedst egnede elektriske saunavarmer. For at hjælpe dig med at vælge den rigtige elektriske saunaovn, har vi forklaret nogle af egenskaberne nedenfor.

Hvorfor vælge en elektrisk saunaovn?

Hvis du overvejer, hvilket komfur du skal købe, vil den sandsynligvis bedste mulighed for din sauna være en elektrisk saunavarmer. Det er meget nemt at indbygge disse varmeovne i saunaens indre, da de er ekstremt kompakte. Derudover er de højt værdsat af mange forbrugere for deres bekvemme og ukomplicerede håndtering, lette vedligeholdelse og lavere brandrisiko.

En af de største fordele ved at bruge et elektrisk komfur i saunaer er, at du kun skal bruge et par klik på en knap, 20-30 minutter af din tålmodighed og din sauna er klar. Dette er en funktion, som er værdsat af alle brugere, der kan lide at sole sig i saunaen. Desuden kan mange af de nyeste modeller af elektriske saunavarmere indstilles til at starte opvarmningen automatisk på det ønskede tidspunkt. På den måde sparer du endnu mere tid i processen med at gøre din sauna klar til brug. Derudover kan forbrugere fjernstyre deres saunaer ved hjælp af deres smartphones.

Moderne elektriske saunavarmere, der tilbydes på markedet, er velkendte og værdsat for deres meget høje kvalitet. Hovedproducenter af elektriske saunaovne er HARVIA, TYLÖ, EOS, NARVI eller HELO.

Fordele ved en elektrisk saunaovn


● Kort forvarmningstid;


● Lavt forbrug af el;


● Jævn fordeling af temperaturen i saunaen;


● Højkvalitets varmeelementer med lang levetid;


● Fremragende kontakt mellem saunastenene og varmeelementerne sikrer ordentlig damp;


● Optimal mængde plads til sten;


● Ekstremt høj ydeevne og problemfri drift;


● Meget praktisk kontrolsystem;


● Større sikkerhed.

Dimensionering af en saunaovn

Den første ting at gøre, for at vælge en ordentlig elektrisk saunaovn, er at overveje rummet i selve saunaen. Om du vælger en lille væghængt saunaovn eller en større gulvvarmer, det kommer helt an på saunaens indretning, som afgør, hvilken slags elektrisk saunaovn du skal bruge. Hver saunaovn er forskellig, så strømkravene vil også være forskellige. Der kræves dog i gennemsnit 1 kW effekt for hver kubikmeter saunavolumen. For eksempel vil 4-7 kubikmeter sauna kræve 4,5 kW effekt, 5-8 / 9 kubikmeter sauna vil kræve 6 / 6,8 kW effekt, 8-14 kubikmeter sauna vil kræve 9 kW effekt og 10-18 kubikmeter sauna vil kræve 10,5 kW effekt. Dette er generelle regler, der hjælper dig med at vælge en korrekt varmeovn i forhold til volumen af ​​din sauna.

Vægmonteret eller gulvstående saunaovn?

Løsningen afhænger kun af dine specifikke behov. Som nævnt ovenfor er det altid vigtigt at tage højde for saunaens volumen, da mindre saunaer er bedre egnet til vægmonterede saunaovne, og større saunaer er bedre egnede til gulvstående saunavarmermodeller.

Hvor mange sten er nok til en elektrisk saunaovn?

Finnerne mener, at saunaer skal bygges på traditionel vis. Det betyder, at jo flere sten der vil være i saunaovnen, jo blødere og mere behagelig bliver saunaens damp og selve saunaens atmosfære. Og det er sandt - jo flere sten der er, jo bedre. Når der er færre sten, udsender varmelegemet mindre mængder damp, hvilket gør luften i saunaen meget mere tør. Hver elektrisk saunavarmer vil være forskellig, og mængden af ​​sten, der kræves, vil variere fra 6 til 300 kg.

Kan du hælde vand på stenene i en elektrisk saunaovn?

Helt sikkert ja! Vand kan hældes på de elektriske saunavarmersten, og hver elektrisk saunaovn vil uden tvivl også udsende damp. Af denne grund er det ikke værd at lytte til myter og andre misforståelser om elektriske komfurer.

Så er du på udkig efter en elektrisk saunaovn, står du overfor et stort udvalg af brændeovne. Derfor anbefaler vi dig at vælge det omhyggeligt og ansvarligt, glem ikke at tage højde for detaljerne i din sauna og dens andre parametre.