Trustpilot
Ring til os nu: +37066834999

Saunasten - alt hvad du behøver at vide om dem

Saunasten - alt hvad du behøver at vide om dem

Det er uundgåeligt at installere saunaen og vælge den rigtige saunaovn, men der er stadig et par ting tilbage at implementere, så du fuldt ud kan nyde saunaens virkelige fornøjelser. En af de ting, man skal overveje, er bestemt relateret til det rigtige valg af saunasten. Da saunasten kan have en direkte indflydelse på selve saunaens effektivitet, er det meget vigtigt at vide, hvordan man skelner mellem de passende saunasten, hvordan man arrangerer og ændrer dem.

Forskellige typer saunasten

Ved du, hvad du skal kigge efter i første omgang, når du skal vælge saunasten til din saunaovn? Der er få vigtige ting at overveje. Saunasten skal have en rigtig god varmelagrings- og varmeoverførselsegenskaber. Ligeledes må stenene ikke revne af vand og varme. Heldigvis tilbydes forbrugerne et meget bredt udvalg af saunasten med ovennævnte egenskaber, da markedet for saunaprodukter er meget tilgængeligt i disse dage.

● Talkumklorit eller på anden måde kendt som en fedtsten. Denne sten er meget brugt til saunaovne, da den anses for at være et af de mest passende valg til saunasten. Fedtsten har en høj densitet, er tung og har en heterogen struktur, dette gør den i stand til at lagre meget varme, leder den perfekt og afgiver den akkumulerede varme i meget lang tid. Ligeledes stimulerer talkumkloritstenen en blid damp.

● Vulkanit. Dette er et andet populært valg af sten, der bruges til saunavarmere. Vulcanite er meget slidstærkt, langtidsholdbart og har særligt gode varmelagrings- og overførselsegenskaber. Derudover er prisen på denne saunasten betydeligt overkommelig.

● Gabbro Diabase. Det er en meget hård sten med høj tæthed med en solid struktur, den opvarmes jævnt, den akkumulerer og afgiver den akkumulerede varme meget godt, har en lang levetid, og hvad der er vigtigst, afgiver ingen stoffer under opvarmningsprocessen .

● Jadeit. Det er en af ​​de smukkeste sten, som blandt andet er meget dyr. Denne grønlige sten skaber en let, blid og gradvist stigende damp. Det er i stand til at holde på varmen i lang tid, smuldrer ikke og revner ikke. En anden vigtig egenskab ved denne sten er, at den ioniserer luften.

● Hvid kvartsit. På grund af sin modstandsdygtighed over for meget pludselige og store temperaturændringer er denne sten perfekt til saunaovne. Det har en meget høj densitet og har lav varmeledningsevne. Desuden skabes der skånsom damp i saunaen ved hjælp af hvid kvartsit. Blandt de andre egenskaber hjælper denne sten også med at rense åndedrætsorganerne og mætter dem med ilt.

● Hindbærkvartsit. Denne saunasten har en egenskab ved at varme op meget hurtigt, er også meget modstandsdygtig over for høje temperaturer og deres ændringer, så den smuldrer ikke og har en lang levetid. På samme måde som hvid kvartsit, allerede nævnt ovenfor, skaber hindbærkvartsit en meget let og blid damp.

Udnyttelse af saunastenene

Det er vigtigt at være opmærksom på udnyttelsen af ​​sten til saunaovne, når du skal vælge de saunasten, der passer bedst til din sauna og opfylder dine behov. Husk altid, at det er afgørende at overveje mere end blot typerne af saunasten. Ikke mindre vigtige er aspekterne af størrelse, mængde, form og layoutet af stenene.

● Saunastenenes størrelse. Jo større stenene i saunaen er, jo længere tid tager det at varme op. Dit valg bør udformes efter typen af ​​brændeovn, der bruges i din sauna. Hvis der anvendes et metalovn, er det tilrådeligt at vælge større saunasten, og hvis der anvendes en elektrisk brændeovn, vil mindre saunasten blive betragtet som et bedre valg.

● Mængden af ​​sten. Mængden af ​​saunasten er direkte korreleret til temperaturen på den saunaovn, der er valgt til saunaen. Hvis temperaturen til saunaen vælges ved lavere niveauer, bør mængden af ​​sten være højere, men hvis temperaturen vælges på højere niveauer, kan mængden af ​​sten, der bruges i brændeovnen, være lavere.

● Komfurstensarrangement. Stenene i ovnen skal arrangeres efter deres størrelse. De største sten skal placeres først og de mindre ovenpå. Det er vigtigt at efterlade mellemrum mellem stenene og dermed sikre en optimal luftcirkulation.

● Opsyn med saunastenene. Da saunastenene jævnligt udsættes for høj varme og luftfugtighed, anbefales det at genvælge stenene hvert halvandet år. Under genmonteringen skal saunaens sten, der er smuldret, blevet porøse, er brændt eller revnet med tiden, fjernes og erstattes med nye.

Disse tips skal hjælpe dig med at vælge de saunasten, der passer bedst til dine ekstraordinære behov i henhold til den valgte saunaovn. Valget af sten giver dig den foretrukne damptype og giver dig mulighed for at nyde saunaens fornøjelser.