Trustpilot
Ring til os nu: +37066834999

Brændefyrede saunaovne: et traditionelt valg

Brændefyrede saunaovne: et traditionelt valg

Det har været kendt, at sauna blev brugt af mennesker i flere tusinde år, og dens positive virkninger på menneskers sundhed er utvivlsomt. Historiske kilder viser, at folk kunne have brugt saunaen selv i meget tidligere tider end 7000 år f.Kr. Denne ekstremt populære måde at tilbringe fritid på er dybt forankret i kulturen i mange lande.

Mens mange forbrugere i moderne tid vælger løsninger baseret på moderne teknologi til saunainstallation, er der stadig ingen, der kan erstatte en brændefyret saunaovn. Sådan et komfur minder jo nok mest om og bringer stemningen frem i de gamle bade. Og det er ikke kun på grund af selve varmen, men også på grund af knitren fra brænde, den glødende ild, den særlige lugt af brændende træ, som giver os mulighed for at nyde et så unikt og gammelt sauna-lignende miljø. Varmen fra den brændefyrede saunaovn er meget blød og behagelig, virker beroligende og er med til at skabe en unik saunastemning.

Fordele ved en brændefyret saunaovn

For at hjælpe dig med at bestemme, vil vi gerne præsentere dig for nogle af de mange fordele, brændefyrede saunaovne giver.

Ingen elektricitet påkrævet

Først og fremmest kræver de brændefyrede saunaovne ingen strøm. Af denne grund gør det installationsprocessen meget nemmere, da du kan vælge næsten ethvert sted, du ønsker at installere din brændefyrede saunaovn – også hvor der ikke er strøm. Derudover vil ovnen heller ikke kræve varmeelementer, der ellers kunne slides og i sidste ende skulle udskiftes. Og selvom træ måske ikke er den billigste løsning, behøver du ved at vælge en brændefyret saunaovn ikke betale forhøjede elregninger, og saunaen vil fortsætte med at fungere uafbrudt, selvom strømmen går tabt.

Betydelige sundhedsmæssige fordele

I en traditionel sauna, som fx en med brændefyret saunaovn, er den fremherskende temperatur meget højere, og luftfugtighedsniveauet er meget lavere (knap 30%) sammenlignet med dampbade, hvor luftfugtigheden er 100%. Derudover forbedres blodcirkulationen betydeligt i en sådan sauna, og på samme måde reduceres spændinger og stress i højere grad. Kroppen og huden renses effektivt, mens de sveder gennem åbne hudporer under solbadning. Dette hjælper kroppen med at komme sig på en meget hurtigere måde. Forskellige typer saunaer har dog forskellige specifikke fordele, så valget er op til dig.

Skaber god atmosfære for kommunikation og afslapning

Et traditionelt og nostalgisk miljø kan nemt opnås, især når en brændefyret saunaovn bruges til at opvarme saunaen. Hvis du foretrækker at sole dig i saunaen med en større gruppe mennesker, eller hvis det er en integreret del af forskellige festligheder eller sammenkomster af familie og venner, kan brugen af ​​en brændefyret saunaovn være et perfekt valg for dig. Sprængningen af ​​brændende brænde, den beroligende ildsflamme og de umiskendeligt behagelige dufte skaber tilsammen en særlig atmosfære, der afslapper, fortryller og er perfekt til den tid, vi tilbringer socialt samvær med familie og venner.