Trustpilot
Ring til os nu: +37066834999

Saunaventilation: dens betydning og funktionsprincip

Saunaventilation: dens betydning og funktionsprincip

En saunavarmer og saunaventilation er to hovedkomponenter i saunaen, så det er de første ting, du skal finde ud af, hvis du planlægger at installere din egen sauna. Begge er nødvendige for installationen af ​​en kvalitetssauna. Hvis du allerede har valgt en saunaovn, skal du sørge for, at din sauna er godt ventileret. Der er få vigtige ting at vide om installation af en godt ventileret sauna.

Fordele ved saunaventilation

Først og fremmest er det meget vigtigt at forstå, at hvis saunarummet ikke er ventileret eller ikke godt ventileret, er det ikke kun ubehageligt, men også farligt for dit helbred. I mangel af ilt vil der opstå svimmelhed. Derfor skal du sørge for, at din ventilation er korrekt installeret. Dette er bestemt ikke den mindste grund til at have en godt ventileret sauna.

Når saunaen ikke er i brug, vil en velinstalleret ventilation desuden være med til at sikre, at den tilføres frisk luft og forbliver tør. Når saunaen er opvarmet (uanset om der bruges brændeovn eller elektrisk saunaovn), er et ordentligt ventilationssystem med til at forsyne saunaovnen med den nødvendige ilt til en god brændefyring (hvis der bruges brændeovn) og konvektion (hvis saunaen har el-komfur).

På samme måde hjælper velinstalleret ventilation ved at tilføre ilt i forbindelse med solbadning med at fjerne sved fra luften, hvilket sikrer let åndedræt. Når basningen er overstået, hjælper det desuden med at fjerne fugt og tørre træet hurtigere og mere effektivt. Det er således indlysende, at saunaventilation er nødvendig for enhver sauna.

Drift af saunaventilation

Varm luft går op, da den er lettere end kold luft, så når temperaturen bliver meget høj, er der også meget større forskel i luftvægten og så begynder luftstrømmen at bevæge sig kraftigere (luftbevægelse inde i saunaen, til saunaen) og fra saunaen).

Luften cirkulerer i en cirkel inde i saunaen. Først stiger luften fra saunaovnen, derefter afgiver den varme, begynder at dale ned på den anden side af saunaen, vender tilbage til saunavarmeren og varmer op igen. Luften, der bevæger sig ind og ud af saunaen, skal ændres mindst 10 gange i timen. Det er derfor vigtigt at sikre, at lufttilførslen og ventilationsåbningerne er installeret på forskellige sider af saunaen. I sådanne tilfælde sørger man normalt for, at frisk luft kommer ind i rummet gennem en udluftning over ovnen placeret ca. 10 cm fra loftet, så den afkølede luft trækkes ud af saunarummet på den modsatte side af saunaen, hvor ventilationsåbningerne er placeret. monteret på gulvet. Dette er med til at sikre en effektiv og jævn ventilation af saunarummet.

Hvis du har spørgsmål om saunaventilation og undrer dig over, hvad du skal vælge for at sikre, at din sauna er godt ventileret, foreslår vi, at du kontakter os, så hjælper vi dig med at træffe det rigtige valg.