Trustpilot
Ring til os nu: +37066834999

Valg af lys til din sauna - hvordan vælger du rigtigt

Valg af lys til din sauna - hvordan vælger du rigtigt

Med ordentlig belysning vil du kunne skabe en mere hyggelig og beroligende atmosfære og samtidig sikre større sikkerhed. I dag er der utallige muligheder for at oplyse saunaen, så det kan være svært at træffe beslutninger. Her er nogle tips til, hvordan du gør processen med at vælge et design til din saunabelysning klogere.

Hvilken belysning skal man vælge?

Hvad anses for at være et bedre valg til saunabelysning: atmosfærisk eller mere stærkt oplyst? I dette tilfælde vil du være dommeren, da det hele afhænger af dine præferencer. Selvom det altid kan være værd at lytte til råd, skal den endelige beslutning være din, da det vil være dit hellige sted, og kun du ved, hvilken lysstyrke af belysning der passer bedst til dine behov.

Der er dog nogle grundlæggende regler, der hjælper dig med at bestemme, hvor meget lys der kan være nødvendigt til din sauna. Belysning er et vigtigt element, der kan påvirke stemningen, dog kommer sikkerheden først, så det er altid nødvendigt at overholde de fastsatte krav til en vis mængde lys. Desuden kan behovet og mængden af ​​lys direkte afhænge af de personer, der bader i saunaen - det er måske ikke kun et spørgsmål om smag. For eksempel har en 60-årig brug for dobbelt så meget lys for at se så godt som en 20-årig. Sandsynligvis vil den mest bekvemme løsning i dette tilfælde være at installere en lysdæmper. På denne måde vil enhver person, der soler sig i saunaen, have mulighed for at justere lysstyrken i forhold til deres behov.

Indvendig belysning er en sidste touch til designet af saunaen

Indretningen af ​​lys i saunaen er en meget vigtig faktor, der bestemmer atmosfæren i saunaen. Den grundlæggende regel er at oplyse saunaen, ikke de mennesker, der soler sig. Lys i saunaen kan bringes på mange måder. Derfor er det nyttigt at overveje, om du føler dig bedre tilpas, når lyset kommer fra loftet eller fra under bænkene? Eller foretrækker du måske en kombination af disse to løsninger? Ville spotlyset eller indirekte jævnt fordelte armaturer passe bedst til dine behov?

Der kan være steder i saunaen, der kun er værd at belyse af hensyn til sikkerheden og bekvemmeligheden. Sådanne steder er trapper, bænke, vandtanke, målemålere osv. Valget af belysning er også påvirket af farverne cohen til interiøret. Hvis de samme armaturer f.eks. installeres i en lys eller mørk sauna, kan hvidt lys føles for lyst, og mørkere lys kan virke for svagt.

LED-lys eller fiberoptiske lys?

Sikkerhedskrav skal tages i betragtning, når du designer din saunabelysning. I disse dage er de mest populære belysningsteknologier LED og fiberoptiske lys samt deres forskellige kombinationer. Belysningselementer skal vælges grundigt og omhyggeligt, så de valgte lys svarer til saunaens elektriske installation.

Fiberoptisk belysning kan designes uden begrænsninger for stedet, da der ikke er strøm i selve de optiske fibre. Samtidig er installationen af ​​LED-belysning begrænset, især da der er steder, hvor LED-armaturer slet ikke må installeres, for eksempel omkring en saunaovn. LED-armaturer skal være mindst 50 cm væk fra saunaovnen i begge retninger. Brændeovnsbelysning kan kun designes med fiberoptiske lys.

Ved at installere belysningen korrekt i din sauna, vil du sikre større sikkerhedsstandarder, øge saunaens funktionalitet, skabe et mere behageligt miljø, som vil hjælpe dig med at nyde de fornøjelser, saunaen giver.