Trustpilot
Ring til os nu: +37066834999

Elektriske saunaovne: Sådan vælger du den rigtige varmeovn

Elektriske saunaovne: Sådan vælger du den rigtige varmeovn

Hvis du i øjeblikket er fordybet i søgen efter en højtydende og langtidsholdbar elektrisk saunaovn, og hvis du er en sand elsker af saunaer, kan du være sikker på, at udvalget af producenter og modeller af saunaovne er stort. Selvom det er fantastisk, at der er et så stort udvalg af elektriske varmeovne på markedet, har mange af jer måske en række spørgsmål om, hvordan man vælger den bedst egnede elektriske saunavarmer. For at hjælpe dig med at vælge den rigtige elektriske saunaovn, har vi forklaret nogle af egenskaberne nedenfor.

Hvorfor vælge en elektrisk saunaovn?

Hvis du overvejer, hvilket komfur du skal købe, vil den sandsynligvis bedste mulighed for din sauna være en elektrisk saunavarmer. Det er meget nemt at indbygge disse varmeovne i saunaens indre, da de er ekstremt kompakte. Derudover er de højt værdsat af mange forbrugere for deres bekvemme og ukomplicerede håndtering, lette vedligeholdelse og lavere brandrisiko.

En af de største fordele ved at bruge et elektrisk komfur i saunaer er, at du kun skal bruge et par klik på en knap, 20-30 minutter af din tålmodighed og din sauna er klar. Dette er en funktion, som er værdsat af alle brugere, der kan lide at sole sig i saunaen. Desuden kan mange af de nyeste modeller af elektriske saunavarmere indstilles til at starte opvarmningen automatisk på det ønskede tidspunkt. På den måde sparer du endnu mere tid i processen med at gøre din sauna klar til brug. Derudover kan forbrugere fjernstyre deres saunaer ved hjælp af deres smartphones.

Moderne elektriske saunavarmere, der tilbydes på markedet, er velkendte og værdsat for deres meget høje kvalitet. Hovedproducenter af elektriske saunaovne er HARVIA, TYLÖ, EOS, NARVI eller HELO.

Fordele ved en elektrisk saunaovn


● Kort forvarmningstid;


● Lavt forbrug af el;


● Jævn fordeling af temperaturen i saunaen;


● Højkvalitets varmeelementer med lang levetid;


● Fremragende kontakt mellem saunastenene og varmeelementerne sikrer ordentlig damp;


● Optimal mængde plads til sten;


● Ekstremt høj ydeevne og problemfri drift;


● Meget praktisk kontrolsystem;


● Større sikkerhed.

Dimensionering af en saunaovn

Den første ting at gøre, for at vælge en ordentlig elektrisk saunaovn, er at overveje rummet i selve saunaen. Om du vælger en lille væghængt saunaovn eller en større gulvvarmer, det kommer helt an på saunaens indretning, som afgør, hvilken slags elektrisk saunaovn du skal bruge. Hver saunaovn er forskellig, så strømkravene vil også være forskellige. Der kræves dog i gennemsnit 1 kW effekt for hver kubikmeter saunavolumen. For eksempel vil 4-7 kubikmeter sauna kræve 4,5 kW effekt, 5-8 / 9 kubikmeter sauna vil kræve 6 / 6,8 kW effekt, 8-14 kubikmeter sauna vil kræve 9 kW effekt og 10-18 kubikmeter sauna vil kræve 10,5 kW effekt. Dette er generelle regler, der hjælper dig med at vælge en korrekt varmeovn i forhold til volumen af ​​din sauna.

Vægmonteret eller gulvstående saunaovn?

Løsningen afhænger kun af dine specifikke behov. Som nævnt ovenfor er det altid vigtigt at tage højde for saunaens volumen, da mindre saunaer er bedre egnet til vægmonterede saunaovne, og større saunaer er bedre egnede til gulvstående saunavarmermodeller.

Hvor mange sten er nok til en elektrisk saunaovn?

Finnerne mener, at saunaer skal bygges på traditionel vis. Det betyder, at jo flere sten der vil være i saunaovnen, jo blødere og mere behagelig bliver saunaens damp og selve saunaens atmosfære. Og det er sandt - jo flere sten der er, jo bedre. Når der er færre sten, udsender varmelegemet mindre mængder damp, hvilket gør luften i saunaen meget mere tør. Hver elektrisk saunavarmer vil være forskellig, og mængden af ​​sten, der kræves, vil variere fra 6 til 300 kg.

Kan du hælde vand på stenene i en elektrisk saunaovn?

Helt sikkert ja! Vand kan hældes på de elektriske saunavarmersten, og hver elektrisk saunaovn vil uden tvivl også udsende damp. Af denne grund er det ikke værd at lytte til myter og andre misforståelser om elektriske komfurer.

Så er du på udkig efter en elektrisk saunaovn, står du overfor et stort udvalg af brændeovne. Derfor anbefaler vi dig at vælge det omhyggeligt og ansvarligt, glem ikke at tage højde for detaljerne i din sauna og dens andre parametre.